Έρευνα: Οι Voice Assistants ήρθαν για να μείνουν!

Η έρευνα που πραγματοποίησε η Adobe Analytics έχει ως συμπέρασμα πως οι voice assistants ήρθαν για να μείνουν και αποκαλύπτει γιατί χρησιμοποιούνται κυρίως.

Η αγορά των voice assistants διαθέτει ήδη αρκετά μοντέλα κυρίως από την Amazon και την Google και η Adobe Analytics σε σχετική έρευνά της αναφέρει τον λόγο που η συγκεκριμένη αγορά θα συνεχίσει να υπάρχει και στο μέλλον. Όπως δείχνουν, οι voice assistants χρησιμοποιούνται για απλές καθημερινές εργασίες και οι χρήστες πολλές φορές ψάχνουν πληροφορίες για τον καιρό της εβδομάδας ή και της ημέρας. Το 70% των χρηστών όμως λέει πως χρησιμοποιεί τις εν λόγω συσκευές για να παίξουν κάποιο μουσικό κομμάτι ενώ πάνω από το 50% κάνουν διασκεδαστικές ερωτήσεις στο gadget τους.

Ο εκπρόσωπος της Adobe Analytics Colin Morris δηλώνει πως το trend δεν θα εξαφανιστεί και πως οι εν λόγω συσκευές θα παραμείνουν στην αγορά για αρκετό καιρό ενώ όλο και πιο πολλοί είναι αυτοί που μεταβαίνουν στην αγορά κάποιου για το σπίτι τους. Σημειώνεται ότι τα ποσοστά χρηστών που χρησιμοποιούν τα voice assistants για άλλους σκοπούς όπως αναζήτηση προϊόντων και σύγκριση τιμών είναι εξίσου υψηλός ενώ το 45% των χρηστών επιθυμεί να προμηθευτεί ακόμη ένα για το σπίτι του.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amazon, Voice Commands, voice assistant

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...