Κβαντικοί υπολογιστές από την IBM "τα επόμενα χρόνια"

Η IBM αναφέρει πως βρίσκεται κοντά στην επίλυση του "μυστηρίου" των κβαντικών συστημάτων και μέσα στα επόμενα χρόνια ευελπιστεί να κυκλοφορήσει έναν υπερυπολογιστή 50 qubit!

Αν και δεν είναι η μόνη εταιρία που "παλεύει" με τους νόμους της φυσικής στον κβαντικό κόσμο, ο ογκόλιθος που ακούει στο όνομα IBM ίσως έχει τη λύση για τη δημιουργία του απόλυτου υπερυπολογιστή, με επιδόσεις πολλές φορές υψηλότερες από αυτές του ταχύτερου υπερυπολογιστή σήμερα. Μετά από αρκετά χρόνια μελέτης η IBM λέγεται πως έχει φτάσει κοντά στην επίλυση όλων των προβλημάτων με τη σχεδίαση ενός πλήρως λειτουργικού universal κβαντικού συστήματος και θα το έχει έτοιμο σε μερικά χρόνια.

 

Μετά την ανακοίνωσή του, η IBM ενδέχεται να ξεκινήσει να πουλάει αντίστοιχες μονάδες, δίνοντας μαζί φυσικά και το σχετικό SDK με APIs και μπόλικο υλικό για την αξιοποίησή του από τους πελάτες. Απέναντί της όμως θα βρει εταιρίες όπως τη D-Wave η οποία έχει συμπράξει με τις Google και NASA - οι οποίοι θα γίνουν πιθανόν από τους πρώτους πελάτες της, αλλά και η Microsoft η οποία θα πάει το project από το εργαστήριο στη παραγωγή με prototypes σύντομα.

 

 

 

 

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

supercomputer, ibm , quantum computing, qubit

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...