Νέο Mac Pro και Pro Display XDR ανακοίνωσε η Apple

Με αρκετές αλλαγές έρχεται η φετινή γενιά Mac Pro και η Apple έφερε μεταξύ άλλων και μια Pro Display XDR η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας είναι η καλύτερη επαγγελματική οθόνη της αγοράς.

Μετά από αρκετούς μήνες αποχής η Apple επανέρχεται με ένα νέο Mac Pro το οποίο φέρει σημαντικές αλλαγές από τα προηγούμενα μοντέλα, διατηρώντας και μερικά γνώριμα στοιχεία από παλιότερα μοντέλα της σειράς. Ξεκινώντας με την εμφάνιση πρόκειται για μια μορφή κλασικού tower που κατασκευάζεται που φέρει ατσάλινο σκελετό και αλουμινένια panel ενώ σύμφωνα με την Apple μπορεί να τοποθετηθεί και σε rack, χάρη στα δύο βολικά χερούλια στο επάνω μέρος. Φυσικά αποτελούν και κλασικά handles για την εύκολη μετακίνηση της μονάδας. Το επάνω μέρος αφαιρείται με την περιστροφή της ασφάλειας στο επάνω μέρος και έτσι δίνει πρόσβαση στο μαύρο εσωτερικό και τη μητρική πλακέτα (logic board) η οποία στεγάζει με μελετημένο τρόπο όλα τα υποσυστήματα του συστήματος, κάτι που βλέπουμε και από την επίσημη παρουσίαση στο site της εταιρίας.

Η επεξεργαστική ισχύς των νέων Mac Pro ξεκινάει από έναν οκταπύρηνο Xeon επεξεργαστή της Intel και εκτυλίσσεται μέχρι και ένα μοντέλο 28 πυρήνων, πάλι της οικογένειας Xeon και πιθανόν τον W-3275 που είδαμε πρόσφατα να κάνει την εμφάνισή του σε benchmark. Λαμβάνοντας αυτή τη πλατφόρμα σαν βάση η Apple δείχνει να πηγαίνει full out δίνοντας μέχρι και 1.5TB RAM στα μεγάλα configurations και αυτό χάρη στο εξακάναλο ελεγκτή που υποστηρίζει η μεγάλη πλατφόρμα της Intel με το LGA 3647 socket της.

Ο τομέας των GPUs που ενσωματώνουν οι νέοι Mac Pro αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού εκτός από την Radeon Pro 580X (Polaris) συναντάμε και δύο ολοκαίνουριες, αλλά πλήρως custom υλοποιήσεις της AMD με τη Vega αρχιτεκτονική σε single αλλά και dual core παραλλαγές προσφέροντας απλόχερα μέχρι και 28 TFLOPs FP16 performance μαζί με 64GB μνήμη. Ο λόγος για τις Radeon Pro Vega II και την προαναφερθείσα διπύρηνη Radeon Pro Vega II Duo GPU. Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή έχουμε να κάνουμε με μια διπύρηνη κάρτα σε ένα PCB δίνεται και η δυνατότητα εγκατάστασης δύο τέτοιων σε ένα σύστημα διπλασιάζοντας έτσι τις επιδόσεις στα 56 TFLOPs και τη μνήμη στα 128GB. Οι υλοποιήσεις όπως και τα υπόλοιπα υποσυστήματα στο εσωτερικό ψύχονται παθητικά ωστόσο οι μπροστινοί ανεμιστήρες συμβάλλουν στον εξαερισμό της μονάδας φροντίζοντας για τις χαμηλές θερμοκρασίες τους ακόμα και σε απαιτητικά σενάρια χρήσης.

Αυτές οι επιδόσεις όμως χρειάστηκαν και μια ανασχεδίαση στο υποσύστημα της οθόνης και έτσι η Apple παρουσιάζει μαζί με τις μονάδες της και την Pro Display XDR, μια οθόνη 32 ιντσών και ανάλυσης 6K με μέγιστη φωτεινότητα τα εκτυφλωτικά 1600 nits (500 σε SDR περιεχόμενο) ενώ και με το υψηλό contrast ratio ολοκληρώνει τα αρκετά εντυπωσιακά specs της. Η οθόνη έχει γυάλινο φινίρισμα και nano texture glass σε αρκετά σημεία της ενώ το πίσω μέρος ακολουθεί αισθητικά το case του Mac Pro. Η σχεδίαση είναι λιτή με μια λειτουργική βάση και δυνατότητες tilt, περιστροφής σε portrait mode αλλά και ρύθμισης καθ' ύψος. Μιας και προορίζεται για επαγγελματίες προσφέρει κάλυψη του DCI-P3 color space ενώ υποστηρίζει βάθος χρώματος 10-bit καθώς και HDR το οποίο η Apple ονομάζει XDR (Extreme Dynamic Range) στοχεύοντας τα 1600 nits για τη δημιουργία πιο αληθοφανούς αποτελέσματος. Η προτεινόμενη τιμή της συγκεκριμένης οθόνης ξεκινά από τα $4999 και μπορεί να φτάσει και τα $5999 εάν πρόκειται να προμηθευτείτε την πιο premium έκδοση με το nano texture glass. Το Mac Pro από την άλλη όπως και η οθόνη θα κυκλοφορήσουν μέσα στο Φθινόπωρο και το πρώτο με τη σειρά του θα έχει αρχική τιμή τα $5999 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να φτάσει και τα $35.000 στην μεγάλη έκδοσή του.

 

 

 


Πηγή.

Πηγή 2.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

apple, Mac Pro , 2019, Pro Display XDR , intel xeon , customize, Radeon Pro Vega II , Radeon Pro Vega II Duo

FeelsBadMan

Members
2019-06-04T09:50:22Z

Η οθόνη τους φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακή! Ομως το design στον τρίφτη τυριού/mac pro case είναι λίγο εως αρκετά αδιάφορο. Επίσης δεν είναι πως δεν το περίμενα, αλλά το hardware που θα έχουν, μπορείς να φαίνεται εντυπωσιακό σήμερα (για τους apple fans, υποθέτω) αλλά πιστεύω θα δούμε στα ίδια χρήματα πολύ μεγαλύτερες επιδόσεις από την πλευρά των pc (3rd Gen Threadreaper, και ανανεωμένες Nvidia gpus).

MetallicGR

Members
2019-06-04T10:02:22Z
11 minutes ago, FeelsBadMan said:

 Ομως το design στον τρίφτη τυριού/mac pro case είναι λίγο εως αρκετά αδιάφορο.

 

Αλήθεια; Μέχρι στιγμής μόνο σε μένα αρέσει δηλαδή. :hehe:

stavros

Members
2019-06-04T11:43:10Z

Αφού είσαι μακαρονάς

Nickzzz

Members
2019-06-04T21:05:44Z

Ανάλογα με την γωνία που το βλέπεις, είναι ωραίο ή τρίφτης... :hmmm:

 

Αλλά ωραία χαρακτηριστικά.

 

Η κάρτα γραφικών που είναι τέρας, γιατί έχει τόσες πολλές συνδέσεις;

FeelsBadMan

Members
2019-06-04T21:12:14Z
5 minutes ago, Nickzzz said:

Ανάλογα με την γωνία που το βλέπεις, είναι ωραίο ή τρίφτης... :hmmm:

 

Αλλά ωραία χαρακτηριστικά.

 

Η κάρτα γραφικών που είναι τέρας, γιατί έχει τόσες πολλές συνδέσεις;

Μου φαίνεται ότι δεν χρειάζεται άλλου είδους τροφοδοσία. "Μονο" το διπλό pcie. Και γενικά αυτό φαίνεται ωραία ενναλακτική.

GregEl

Members
2019-06-05T15:59:13Z

H εμφάνιση δεν με πειράζει, ειδικά αν εστιάσεις στο 3d μοτίβο μόνο φαίνεται πολύ ωραίο! Αν και θα μου άρεσε περισσότερο νομίζω αν ήταν 3d honeycomb/κυψέλες/εξάγωνα και όχι κύκλοι. Τα πολύ λιτά-απλά σε σχέδιο πόδια και τα χερούλια είναι που δεν ταιριάζουν με το πυκνό 3d μοτίβο χαλάνε το σύνολο. Τα χερούλια ειδικά είναι 99% άχρηστα. Σοβαρά τώρα, ποιός μετακινεί συχνά έναν workstation πύργο; Το ότι το μοτίβο είναι ωραίο και άλλα στοιχεία χαλάνε το συνολικό σχέδιο αποδεικνύεται στο ότι το 3d μοτίβο στην οθόνη είναι πολύ πιο όμορφο και δένει στο όλο σχέδιο.

Μιλώντας για την οθόνη, 1000$ stand extra είδα και γέλασα, αλλά oh well πάντα οι οθόνες στο cutting edge ήταν και θα είναι πανάκριβες αρχικά. Και οι OLED TV είδαμε από τι τιμές ξεκίνησαν.

Δεν ξέρω γιατί δεν ασχολήθηκαν καν με Threadripper/Epyc μιας και έχουν συνεργασία με AMD για τις custom Vega ΙΙ. Στο video λέει "utility and flexibility" το utility που είναι ρε παιδιά όταν πληρώνεις διπλάσια λεφτά για το ίδιο hardware; Ένα 8 core workstation με 580Χ των 3000$ τον πληρώνεις 6000$ για το design και για την απόσβεση του RnD της Apple για την τροφοδοσία μέσω custom pci slots. Που είναι το utility σε αυτό; Creative professionals, που θέλουν απόσβεση επένδυσης σε workstation πύργο, ώστε να το αναβαθμίσουν αργότερα με περισσότερη RAM, cores και Pro Vega II Duo, πως θα κάνουν απόσβεση όταν πληρώνουν για να κάνει απόσβεση η Apple πρώτα;

asder

Members
2019-06-07T20:01:18Z

e9a2597.jpg

conroe

Members
2019-06-08T08:24:49Z

απο αισθητικης αποψης πολυ ωραιο αν και προτιμουσα το προηγουμενο μοντελο. το πιο ενδιαφερον μεχρι στιγμης στοιχειο εκτος της ιπποδυναμης των χεον ειναι το afterburner,  fpga με ξεχωριστη καρτα.  με amd γιατι να ασχοληθουν δηλαδη? να παρουν μιση αποδοση/πυρηνα?

 

τωρα για την αποσβεση μην ανησυχειται, εχουν πολλες δουλειες στην αμερικη οποτε γινεται αμεσα η αποσβεση. :P

asder

Members
2019-06-08T11:19:21Z

καλά το fpga θα μπορούσε ν αποφευχθεί αν η επιλογή της Nvidia ήταν στο τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...