Άσχημα νέα για την πλατφόρμα Puma της AMD

Τα πράγματα μέρα με τη μέρα δείχνουν όλο και πιο άσχημα για την AMD. Αυτή τη φορά, μια είδηση από το TG Daily έρχεται να ταρακουνήσει ξανά τα ήδη ταραγμένα ύδατα, αυτή τη φορά για την πλατφόρα Puma της AMD και τον mobile CPU της, Griffin.
Τα πράγματα μέρα με τη μέρα δείχνουν όλο και πιο άσχημα για την
AMD. Αυτή τη φορά, μια είδηση από το TG Daily έρχεται να ταρακουνήσει ξανά τα ήδη ταραγμένα ύδατα, αυτή τη φορά για την πλατφόρα Puma της AMD και τον mobile CPU της, Griffin.

Σύμφωνα με τις πηγές λοιπόν, η απάντηση της AMD στον Monteniva της Intel, φαίνεται πως δεν είναι τόσο ισχυρή όσο θα περιμέναμε, ενώ δυστυχώς αυτά επιβεβαιώνονται και από τα ίδια τα στελέχη της AMD, με βάση τις πηγές του TG Daily.

Το βασικό πρόβλημα φαίνεται να είναι η κατανάλωση της πλατφόρμας. Τόσο πολύ μάλιστα, που ο νέος επεξεργαστής και η πλατφόρμα γενικά φαίνεται πως "καίει" περισσότερα Watt από την προηγούμενη γενιά των Turion 64.

Η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιεί μια διαφορετική εκδοχή του 780G chipset για τα desktop, το 780Μ. Ο επεξεργαστής (Griffin) θα είναι ένα "μείγμα" αρχιτεκτονικής μεταξύ των Κ8 και Κ10 επεξεργαστών - οι πυρήνες θα έχουν την αρχιτεκτονική του παρελθόντος, ενώ οι ενεργειακές απαιτήσεις, η αρχιτεκτονική του IMC, η επικοινωνία με το Northbridge και το HyperTransport 3 θα είναι οι προσθήκες από τη νέα τεχνολογία των Κ10.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τα νέα χειροτερεύουν, μιας και φημολογείται έντονα ότι ο Griffin δε θα μπορεί με τίποτα να πιάσει την ταχύτητα των Core 2 Duo επεξεργαστών, σε οτιδήποτε 2D.

Παρόλα αυτά, σε 3D εφαρμογές, η πλατφόρμα Puma φημολογείται ότι θα είναι εξαιρετικά ταχύτερη από την αντίστοιχη Monteniva της Intel, κυρίως εξαιτίας του RS780M που θα είναι πολύ ισχυρότερο στον τομέα των γραφικών. Βέβαια, αυτά τα νέα λίγους ενδιαφέρουν από εμάς, όταν στην πλειοψηφία των gaming laptop δε χρησιμοποιούνται onboard λύσεις - θα είναι όμως ένα μεγάλο βήμα μπροστά για τις φτηνές επιλογές στα laptop, μιας και φαίνεται πως θα αποκτήσουν αξιοπρεπείς επιδόσεις.

Δυστυχώς όμως, τίποτα δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα ίδια τα στελέχη της AMD δηλώνουν ότι "ο Griffin δε θα μπορεί καν να αγγίξει τον Core 2 σε επιδόσεις".