Νέες πληροφορίες από το Roadmap των επεξεργαστών της Intel

H τελευταία ανακοίνωση της Intel που αφορούσε το μελλοντίκο Roadmap της εταιρείας στον τομέα των επεξεργαστών της, αποκάλυψε μερικές νέες πληροφορίες για τους επερχόμενους CPU.
H τελευταία ανακοίνωση της Intel που αφορούσε το μελλοντίκο Roadmap της εταιρείας στον τομέα των επεξεργαστών της, αποκάλυψε μερικές νέες πληροφορίες για τους επερχόμενους CPU.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον όλων έπεσε πάνω στους Nehalem, μιας και αποτελούν κάτι που όλοι περιμένουν με μεγάλη αγωνία. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν λοιπόν, οι 4πύρηνοι Bloomfield θα βγουν αρχικά σε 3 μοντέλα, με ταχύτητες που θα αγγίζουν τα 2.66, 2.93 και 3.2 GHz.

Ταυτόχρονα με τους Bloomfield, η Intel θα βγάλει και τα τελευταία μοντέλα των Yorkfield, τους Q9650 και Q9400. Το 2009 όμως, και συγκεκριμένα μέσα στο Q3 του 2009, η εταιρεία θα έχει γεμίσει την αγορά με όλες τις παραλλαγές των Nehalem. Εκεί βέβαια θα είναι και το μοντέλο που θα ενδιαφέρει περισσότερο τους επίδοξους Overclockers.

Φυσικά μιλάμε για τους Havendale, τους 2πύρηνους επεξεργαστές της σειράς των Nehalem, οι οποίοι θα είναι και οι αντικαταστάτες των Wolfdale. Αυτοί οι επεξεργαστές, όπως πολλοί αναμένουν, θα είναι οι πιο overclocking friendly από όλους και ίσως αποτελέσουν την must αγορά για όσους ενδιαφέρονται να σπάσουν τα ρεκόρ στα διάφορα Benchmarks.

Τέλος οφείλουμε να τονίσουμε κάτι παράξενο που παρατηρήθηκε στα έγγραφα της Intel. Σε ένα από τα slides, φαίνεται ένα υποτυπώδες σχεδιάγραμμα του Lynnfield με μια υποσημείωση για Integrated κάρτα γραφικών, της οποίας το "βελάκι" καταλήγει στον επεξεργαστή. Αυτό κάποιοι ήδη το ερμήνευσαν ως στοιχείο ότι η Intel κατάφερε και ενσωμάτωσε μέσα στον επεξεργαστή και μια GPU, για την επεξεργασία των γραφικών.

Βέβαια, σοβαρή είναι η πιθανότητα και να παρερμήνευσαν το σχέδιο, βγάζοντας κάποιο βιαστικό συμπέρασμα.


Τα Slides που έβγαλε η Intel στη δημοσιότητα: