Τίτλοι τέλους για τα Intel Xeon Phi, εν αναμονή των Xe GPUs

Η μικροαρχιτεκτονική Larrabee φτάνει στο τέλος της ζωής της, αφού η Intel αποφάσισε να κόψει το νήμα των Xeon Phi όσο περιμένουμε την επόμενη κίνησή της.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία σταματά τα όποια σχέδια είχε για την αρχιτεκτονική Larrabee, στην οποία βασίζονταν αρκετά enterprise προϊόντα όπως η σειρά Knights και μεταξύ άλλων οι Xeon Phi accelerators. Στόχος της Intel με αυτές τα προϊόντα ήταν ο συνδυασμός στοιχείων των επεξεργαστών με αυτών των καρτών γραφικών για υλοποιήσεις που θα έβρισκαν θέση αποκλειστικά στο high performance computing. Έχοντας μικρή αποδοχή και συνεχή προβλήματα που προέκυπταν τις περισσότερες φορές από τη λιθογραφία, τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν ενώ λέγεται ότι θα δώσουν τη θέση τους στην αρχιτεκτονική Xe των καρτών γραφικών.

Για μήνες τώρα ακούμε την εμπλοκή της Intel στον χώρο των GPUs ενώ συλλέγοντας εργατικό δυναμικό από την AMD τα σχέδιά της θα εμφανιστούν σύντομα με scalable μοντέλα από μικρές GPUs για laptops, προτού ανοίξουν τα φτερά τους και σε άλλες αγορές όπως για παράδειγμα το desktop και το enterprise. Βασικός στόχος τώρα, πέρα από τις 3D εφαρμογές είναι και αγορές όπως αυτή της τεχνητής νοημοσύνης και του deep learning με τα τελευταία να αφορούν κυρίως την high performance computing αγορά όμως στοιχεία όπως ray tracing που δείχνει να γίνεται ένας διαδεδομένος όρος στη κοινότητα θα υποστηρίζεται από τις αυτές τις GPUs.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

intel, gpus, desktop, Larrabee , Xeon Phi

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...