Φήμη: Η Navi της AMD αναπτύχθηκε για το Sony PlayStation 5

Η Sony κρατά τα χαρτιά της κλειστά όσον αφορά την επόμενη κονσόλα της, όμως ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες έρχονται από το Forbes.

Συγκεκριμένα μαθαίνουμε για την εμπλοκή της Sony στην ανάπτυξη της επόμενης αρχιτεκτονικής GPU της AMD, η οποία όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στο εσωτερικό του PlayStation 5. Οι πληροφορίες της πηγής βέβαια επεκτείνονται και σε άλλους τομείς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής που προέρχεται από τη βιομηχανία, το PlayStation 5 θα χρησιμοποιεί τόσο AMD Zen πυρήνες όσο και Navi chip γραφικών, χωρίς να γίνεται γνωστό εάν θα μιλάμε για ένα system on chip που θα τα περιλαμβάνει όλα σε ένα package, ή αποκλειστικά components όπως γινόταν σε παλιότερες γενιές κονσολών.

Για την ώρα - εκτός από την Sony - και η AMD διατηρεί σιγή ιχθύος σχετικά με την μελλοντική γενιά Navi GPU και η μόνη ειδική πληροφορία που έχουμε είναι ότι θα κατασκευάζεται στα 7nm. Αυτό που θέλει να τονίσει η πηγή είναι πως η Sony έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της GPU σε βαθμό που μπορεί να θεωρηθεί ότι δημιουργήθηκε για την κονσόλα της Ιαπωνικής εταιρίας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα τη δούμε και στη πλατφόρμα του PC. Βλέποντας τη μικρή αποδοχή που είχε η Vega γενιά δημιουργούνται περισσότερα ερωτήματα για την ταυτότητα της AMD στην αγορά των καρτών γραφικών, ειδικά μετά την αποχώρηση του Raja Koduri που ηγούνταν του τμήματος Radeon Technologies Group.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

amd, zen, sony, 7nm , playstation 5

FeelsBadMan

Members
2018-06-14T09:04:31Z

Εαν κατάφεραν να σχεδιάσουν μια gpu με αρκετό perfomance για να μπορεί να τρέχει όλα τα demanding titles 4k στα 30fps(μπορεί και 60 αλλά το θεωρώ λίγο απίθανο)[και σε αρκετά χαμηλό κόστος παραγωγής, και πώλησης], τότε η κονσόλα της Sony θα είναι πολύ πετυχημένη, ειδικά με τους exclusive τίτλους που έχει το Playstation!

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...