Δυσοίωνο με νέες αυξήσεις τιμών αναμένεται το 2018

Σχεδόν μια εβδομάδα πέρασε από τις δημοσιεύσεις για πιθανή αύξηση παραγωγής μνημών Ram από τη Samsung και τις λοιπές εταιρείες, όμως νέα δημοσιεύματα από την Κορέα, ETNews, έρχονται να αναστείλουν όποιες ελπίδες είχαμε για ενδεχόμενες μειώσεις στις τιμές των μνημών, και όχι μόνο. 

Το τελευταίο έτος παρακολουθούμε τις ξέφρενες ανοδικές τιμές των DRAM και NAND, απόρροια των χαμηλών stocks των κατασκευαστών (έλλειψης προσφοράς), αλλά και της αύξησης κόστους των υλικών κατασκευής. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα (ETNews), η SUMCOο μεγαλύτερος κατασκευαστής φύλλων πυριτίου (silicon wafer) του κόσμου, σκοπεύει να αυξήσει τη τιμή του προϊόντος κατά 20% μέσα στο 2018. Μια τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και στις τελικές τιμές των DRAM, NAND flash, CPUs και GPUs, δηλαδή στο hardware στο σύνολό του, καθώς τα siliconwafers αποτελούν βασικό συστατικό για την κατασκευή τέτοιων hardwareparts.

a-silicon-wafer-in-sand-maybe.jpg.343f4b44f70ff82b4746f808285de949.jpg

Τα παραπάνω έρχονται δια του CEO της SUMCO, Hashimoto Mayuki, “We are also planning to increase price of silicon wafer by 20% in 2018”, ο οποίος συνεχίζει και για το έτος 2019 “Price of silicon wafer will continue to rise in 2019”. Και φυσικά τις παραπάνω αυξήσεις ίσως να ακολουθήσουν και οι λοιποί κατασκευαστές silicon wafer όπως για παράδειγμα η Intel ή/και η Samsung. Φυσικά θα πρέπει να διατηρήσουμε τις όποιες ελπίδες για διατήρηση των τιμών στα ίδια επίπεδα παρά τους ισχυρισμούς της SUMCO. 

Πηγή

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

prices, 2018, Wafer , silicon

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...