Θετικά νούμερα παρουσίασε η AMD για το Q4 2018

Τα νούμερα της εταιρίας δείχνουν πιο ανοδικά από ποτέ, αφού οι αυξημένες πωλήσεις των Ryzen συνέβαλλαν σημαντικά στα τελικά έσοδα.

Στα αποτελέσματα αναφέρεται η επιτυχία του τμήματος των επεξεργαστών που σημείωσαν αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 50% από το προηγούμενο έτος, ενώ αντίστοιχα και οι EPYC που προορίζονται για την enterprise αγορά διπλασίασαν τις πωλήσεις σε σχέση με το Q3 του ίδιου έτους. Η αγορά των GPUs παρουσιάζεται μειωμένη λόγω των λίγων ανταγωνιστικών προϊόντων που έχει η εταιρία στην αγορά ενώ παράλληλα οι χαμηλές πωλήσεις που είχαν οι mining κάρτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στους αριθμούς δείχνοντας έτσι που βρίσκεται πραγματικά η αγορά των GPUs, μιας και η NVIDIA δέχθηκε πλήγμα ίδιο τομέα σε αυτό το τρίμηνο.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ήταν 1,42 δις δολάρια που αν τα συγκρίνουμε με τα 18,7 δις της Intel φαίνονται λίγα, όμως δείχνουν σημαντικά αυξημένα με την AMD να εμφανίζεται αισιόδοξη και για το επόμενο τρίμηνο στο οποίο περιμένει σταθερή, μονοψήφια άνοδο μέχρι το τέλος του 2019, εκεί όπου αναμένονται μεγάλες ανακοινώσεις όπως η τρίτη γενιά Ryzen (3000) καθώς και η EPYC 2ης γενιάς, chips που θα κατασκευάζονται στα 7nm προσφέροντας ελαφρώς αυξημένες επιδόσεις και καλύτερο power efficiency σε σχέση με τις τωρινές γενιές.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

amd, prices, ryzen, EPYC, revenue

FeelsBadMan

Members
2019-01-30T11:46:18Z

Νομίζω και φέτος θα δει πολλά θετικά τρίμηνα, αν και θα αργήσει αρκετά χρόνια να φτάσει το μέγεθος της Intel(και μόνο με συνεχόμενα πετυχιμένα launch που να έχουν και αποδοχή από τους καταναλωτές).

yanni

Members
2019-01-31T07:44:26Z

Τα έσοδα δεν ήταν τόσο καλά, όπως και οι προβλέψεις για το επόμενο τρόμηνο. Απλά δεν ήταν τόσο τραγικά όσο αναμένονται από την Nvidia και έδειξαν ότι η AMD μπορεί να είναι κερδοφόρα και χωρίς τις GPUs.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...