Η NVIDIA θα 'ανοίξει' το G-Sync και στις AMD GPUs

Όσα μελλοντικά monitors υποστηρίξουν το χαρακτηριστικό G-Sync ενδέχεται να λάβουν και υποστήριξη για AMD κάρτες γραφικών και του αντίστοιχα 'ανοικτού' προτύπου τους.

Αναφορά του TFT Central που επιβεβαίωσε και η NVIDIA αργότερα μιλάει για τα βήματα που θα κάνει η πράσινη στην υποστήριξη του VRR (Variable refresh rate) standard της VESA το οποίο χρησιμοποίησε η AMD για να φτιάξει το δικό της, FreeSync. Η απόφαση της NVIDIA θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες όσον αφορά τα G-Sync monitors τα οποία θα μπορούν πλέον να υποστηρίξουν το VRR της VESA και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει την AMD GPU του σε κάποιο G-Sync monitor με τα περισσότερα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας οθόνης όπως το μηδενικό tearing και άλλα αντίστοιχα προβλήματα που προκύπτουν από τον μη συγχρονισμό της κάρτας γραφικών με τον ρυθμό ανανέωσης του monitor.

Το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί σε μελλοντικές μόνο G-Sync οθόνες μέσω firmware update μιας και απαιτείται η v2 έκδοση του G-Sync module από την NVIDIA. Την ίδια στιγμή η δεύτερη έκδοση του module θα υποστηρίξει το VRR και μέσω HDMI και όχι μόνο DisplayPort 'αντιγράφοντας' έτσι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό από το FreeSync της AMD, που το κάνει από το 2016 ενώ ενδεχομένως θα υπάρχει support και από τις next gen κονσόλες των Sony και Microsoft.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

nvidia, AMD FreeSync, g-sync, amd radeon, VRR

FeelsBadMan

Members
2019-11-26T11:03:44Z

Μια κίνηση που δεν περίμενα να δω από την Nvidia, αλλά μπράβο τους που αποφάσησαν να διαθέσουν την τεχνολογία τους ώστε να μπορούν όλοι να την χρησιμοποιήσουν!

MetallicGR

Members
2019-11-26T11:17:39Z

Από τη στιγμή που τον γενάρη έκαναν την αρχή, κάπως τα περίμενα όλα αυτά. Δε ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον βέβαια. ?

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...