Το Intel H310 chipset επιστρέφει στα 22nm

Πηγές αναφέρουν πως η 'δεύτερης γενιάς' μητρικές με το H310 επιστρέφουν στα 22nm, μια λιθογραφία που ήρθε για πρώτη φορά στο προσκήνιο το 2013 με την Haswell αρχιτεκτονική.

Αναφορές κάνουν λόγο για μετάβαση της Intel στα 22nm λόγω της μικρής παραγωγής που υπάρχει στα chips των 14nm. Ήδη παρατηρήσαμε αύξηση τιμών σε ορισμένα mainstream Coffee Lake SKUs στην καταναλωτική αγορά κάτι που όπως λέγεται οφείλεται στα λίγα κομμάτια που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Αυτό σε συνδυασμό με την αργοπορία της επόμενης λιθογραφίας των 10nm δημιουργεί πονοκεφάλους στα στελέχη της Intel που προσπαθούν να βρουν τρόπους για διατήρηση της παραγωγής σε σταθερά επίπεδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα το outsourcing στην TSMC.

Μέσω του ασιατικού mydrivers.com βλέπουμε οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο chipsets, με το ένα να κατασκευάζεται στα 14nm (τετράγωνο die) και το δεύτερο στα 22nm (ορθογώνιο) που θυμίζει μάλιστα επεξεργαστές της γενιάς των Haswell. Αν και το μέγεθος των dies δεν αποτελεί σημαντική πληροφορία για τον απλό κόσμο, το Tom's Hardware επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την εν λόγω αλλαγή στα 22nm με κατασκευαστές μητρικών.

Σημαντική είναι και η υποστήριξη για Windows 7 στο νέο revision του chipset που προκύπτει από τους κατασκευαστές μητρικών και όχι από 'γραμμή' της Intel και γίνεται λόγω της ζήτησης που υπάρχει ιδίως στην ασιατική αγορά. Τέλος η διάθεση του νέου revision θα ξεκινήσει μέχρι και τα μέσα Οκτωβρίου στην αγορά.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

intel, chipset, h310c, revision

asder

Members
2018-09-20T08:39:41Z

Ο 8700Κ έχει πάει ~480€ το shortage  αρχισε 

Farkadonitis

Members
2018-09-20T14:47:36Z

απο οτι ακουσα θα παει κι αλλο. Ακρυβεινανε οι τρυπες ?

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...