Το νέο Vive Pro Eye της HTC ανακοινώθηκε

Η φετινή CES 2019 μας κράτησε αρκετά απασχολημένους με τις πολυάριθμες ανακοινώσεις και μια από αυτές ήταν και το νέο VR headset της HTC, Vive Pro Eye.

Η αγορά του VR δε παύει να είναι χλιαρή και για πολλούς κανένα νόημα όμως η HTC συνεχίζει να δημιουργεί και να παρουσιάζει προτάσεις που θα προσελκύσουν τους λάτρεις, ειδικά για τη πλατφόρμα του PC. Στη CES μας έδειξε το Vive Pro Eye headset μια νέα συσκευή που ευελπιστεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εμπειρία χρήσης στο PC ενσωματώνοντας ένα σύστημα eye tracking. Η HTC θα ενσωματώσει παράλληλα και μια ενδιαφέρουσα τεχνική που θα βελτιώσει και τις επιδόσεις του headset, όπως το περιορισμένο rendering στα σημεία όπου δε κοιτάει ο χρήστης. Η HTC δείχνει και την αγάπη της προς τους developers, εκεί όπου έχει τη πολύτιμη βοήθεια της NVIDIA και της τεχνικής variable rate shading που είναι διαθέσιμη στις RTX κάρτες γραφικών της και για την ώρα μόνο ένα παιχνίδι την υποστηρίζει, το Wolfenstein II: The New Order. Αυτή είναι και η νέα έκδοση του Vive VR headset. Σύμφωνα με πληροφορίες από το conference της CES.

Την ίδια στιγμή όμως η HTC ανακοίνωσε και το VR headset Vive Cosmos, το οποίο είναι standalone και λειτουργεί με αρκετά smartphones και χωρίς την ανάγκη εξωτερικών αισθητήρων. Βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι η USB Type-C σύνδεση που διαθέτει, υποστηρίζει και PCs κάνοντας έτσι το headset μια καλή επιλογή για όσους θέλουν μια βασική αλλά αξιοπρεπή εμπειρία VR και στον υπολογιστή. Από τα δύο headsets, το Vive Pro Eye θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ενώ για το Cosmos δεν υπάρχει κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

htc, vr headset, standalone, ces 2019, Vive Pro Eye, Vive Cosmos

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...