Πληροφορίες για την ανάπτυξη των μνημών DDR5

Micron και Cadence δημοσίευσαν μερικά στοιχεία για την ανάπτυξη του νέου τύπου μνήμης DDR5 που θα κληθεί κάποια στιγμή να αντικαταστήσει τις DDR4 του 2014.

Η ανάπτυξη του νέου τύπου μνήμης αναπτύσσεται με κύρια προσοχή την αγορά των επαγγελματιών εκεί όπου απαιτούνται μεγάλα ποσά μνήμης. Από τα βασικά στοιχεία της νέας γενιάς σύμφωνα και με τις νέες πληροφορίες θα είναι η αύξηση στη πυκνότητα με την είσοδο νέων 16Gbit chips, που θα διπλασιάσουν τη χωρητικότητα των τωρινών μνημών ανά package.

Η Cadence αναφέρει και μερικά συγκριτικά. Συγκρίνοντας DDR4 στα 3200MHz καθώς και DDR5 στα ίδια MHz υπάρχει μια αύξηση 1.36 φορές στις συνολικές επιδόσεις, ή 36%. Συνυπολογίζοντας ταυτόχρονα την αύξηση στη συχνότητα που θα επιφέρουν οι DDR5 (όπως τα 4800MHz που θα θεωρούνται κοινά) καθώς και τη μείωση της συνολικής κατανάλωσης που ενδιαφέρει περισσότερο data centers, η αύξηση στις επιδόσεις ενδέχεται να αγγίξει και τις 1.87 φορές έναντι της τωρινής γενιάς μνημών.

Η διαθεσιμότητα αυτού του νέου τύπου σημειώνεται πως δε πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2020/21 και προϋποθέτει φυσικά την ύπαρξη κάποιας συμβατής γενιάς επεξεργαστών και πλατφορμών.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

micron, ddr5, Cadence

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...