Βελτίωση εικόνων μέσω Machine learning παρουσιάζει η Google!

Το μέλλον είναι λαμπρό στον τομέα της φωτογραφίας και όχι μόνο μιας και η εταιρία έχει αναπτύξει μια μέθοδο για τη δραστική βελτίωσή τους!

Η Google ονομάζει τη μέθοδο RAISR (rapid and accurate image super-resolution) και επί της ουσίας χρησιμοποιεί machine learning ιδιότητες βρίσκοντας τις ακμές της φωτογραφίας, ειδικά όσων είναι χαμηλής ανάλυσης και προσπαθεί να τις βελτιώσει "συμπληρώνοντας τα κενά" με τους πιθανούς συνδυασμούς χρωμάτων που χάθηκαν.

Όπως γνωρίζουμε οι ψηφιακές εικόνες δημιουργούνται από έναν αριθμό pixels, τα οποία εμπεριέχουν χρωματική πληροφορία. Φανταστείτε τη κάθε εικόνα ως ένα ψηφιδωτό, το οποίο εάν είναι χαμηλής ανάλυσης είναι αρκετά δυσανάγνωστο στον θεατή. Η Google με τη τεχνική και τη πολύτιμη βοήθεια "των μηχανών" μπορεί να βελτιώσει την εικόνα γεμίζοντας τα κενά, πραγματοποιώντας μια διαδικασία που τη ξέρουμε ως upscaling. Η μέθοδος αυτή εμφανίζεται αρκετές φορές στον κινηματογράφο ή σε σειρές όπου όποτε η κλασική ατάκα "zoom and enhance" λαμβάνει χώρα, οι geeks χαμογελούν ξέροντας πως αυτό μέχρι σήμερα φάνταζε αδύνατο. 

Η τεχνική σίγουρα αποτελεί το μέλλον στον χώρο και ίσως δούμε να κάνει την εμφάνισή της και σε άλλους τομείς, όπως το upscaling βίντεο σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση κάποιας τηλεόρασης που ενσωματώνει συμβατό επεξεργαστή εικόνας. Έτσι βίντεο ανάλυσης 4K Ultra HD θα μπορεί να μετατραπεί σε 8K χωρίς απώλεια πληροφοριών ή θολό αποτέλεσμα, όλα αυτά με τη βοήθεια του machine learning! 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Google πραγματοποιεί δική της έρευνα σχετικά με το machine learning θεωρώντας το ένα από τα βασικά συστατικά εξέλιξης της τεχνολογίας για το μέλλον. Παράλληλα τις τελευταίες εβδομάδες έχει φέρει αντίστοιχες δυνατότητες σε πολλές εφαρμογές της στο ευρύτερο κοινό όπως την εφαρμογή Google Music και το Google Photos, προσφέροντας μερικές άκρως ενδιαφέρουσες δυνατότητες στους τελικούς χρήστες.

 

328dd17a79fa.jpg

7e419d25fad9.jpg

 

 

 

Πηγή.

machine learning, RAISR , upscaling

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...