Σήμερα σταματά η υποστήριξη για τα Windows 7

Η Microsoft κόβει το νήμα της υποστήριξης των Windows 7, 11 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία τους.

Ο κύκλος ζωής των Windows 7 ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τη Microsoft και όσοι έχουν μείνει σε αυτό το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους για αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση. Στις 14 Ιανουαρίου λοιπόν η Microsoft σταματά να προσφέρει αναβαθμίσεις και security updates για το OS ενώ αναφέρει και τις συχνές ερωτήσεις που προκύπτουν από μια τέτοια απόφαση, όπως το 'τι θα πρέπει να κάνω', και 'τι θα συμβεί αν συνεχίσω να χρησιμοποιώ τα Windows 7'.

Αυτές οι ερωτήσεις απαντώνται από το σχετικό site της Microsoft (πηγή) και η σημαντικότερη είναι η απουσία ενημερώσεων που μπορεί να αφήσουν έναν υπολογιστή εκτεθειμένο σε πλήθος απειλών. Παρά το γεγονός ότι η δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 ολοκληρώθηκε το 2016 υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για μετάβαση στα Windows 10 δωρεάν και προτείνεται ειδικά εάν μιλάμε για PCs επιχειρήσεων στα οποία μια ασφαλιστική εταιρία για παράδειγμα θα έχει από εδώ και στο εξής το δικαίωμα να μη καλύψει ζημιές από ηλεκτρονικά εγκλήματα εάν έχουν εγκατεστημένο αυτό το λειτουργικό σύστημα. Την ίδια στιγμή μεγάλες εταιρίες ασφαλείας όπως η ESET που κυκλοφορεί το ομώνυμο software προστασίας αναφέρει ότι τα Windows 7 είναι πλέον μια 'ωρολογιακή βόμβα, για καταναλωτές και επιχειρήσεις' προτρέποντας έτσι τους χρήστες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Όσον αφορά την αναβάθμιση, αυτή μπορεί να γίνει μέσω του Windows 10 Update Assistant, ενός εργαλείου διαθέσιμου μέσα από το site της Microsoft.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

Microsoft Edition , Windows 10 Update Assistant

Nickzzz

Members
2020-01-14T20:43:16Z

Press F to pay respects.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...