Η Qualcomm αποκάλυψε το SoC των μελλοντικών smartphones

Ο Snapdragon 855 στοχεύει στο 5G δίκτυο καθώς και στη βελτίωση των επιδόσεων σε κάθε τομέα από την τωρινή γενιά.

Η εταιρία διεξήγαγε το Snapdragon Tech Summit 2018 για να μας μιλήσει για το νέο της SoC, τον Snapdragon 855 που πρακτικά θα διαδεχθεί των τωρινό 845 που βρίσκεται σε σχεδόν όλα τα high end smartphones του έτους. Από την επόμενη χρονιά θα είναι η στιγμή που θα δούμε τα πρώτα 5G smartphones στα καταστήματα καθώς και τα αντίστοιχα δίκτυα σε συγκεκριμένα σημεία του κόσμου, προσφέροντας έτσι ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Μιας και το Summit τρέχει ακόμη όσο μιλάμε, περισσότερα στοιχεία για το SoC θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ώρες, όμως η Qualcomm ανέφερε μερικά στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Αρχικά στο εσωτερικό του 855 θα υπάρχει logic ειδικά για AI εφαρμογές που χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς, όπως για τη κάμερα, ή την αρχειοθέτηση φωτογραφιών με βάση ένα γνωστό θέμα ενώ παράλληλα θα προσφέρει την κατάλληλη επιτάχυνση σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας (AR) αλλά και VR.

Μερικά εξίσου σημαντικά features που θα έχει ένα smartphone με τον Snapdragon 855 θα είναι η δυνατότητα καταγραφής 4K HDR βίντεο αλλά και εκτεταμένες δυνατότητες video editing. Ανάμεσα στα features συναντάμε φυσικά και το gaming, που σε αυτό το SoC η Qualcomm υπόσχεται να γίνει ακόμη 'καλύτερο' από την προηγούμενη γενιά. Τέλος, μέχρι να δούμε τα πλήρη specs του επεξεργαστή, η Qualcomm αναφέρει την υποστήριξη και ultrasonic αισθητήρων για το δακτυλικό αποτύπωμα, η ενεργοποίηση του οποίου εξαρτάται από τον εκάστοτε OEM.

 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

gaming, qualcomm, tech, 2019, Snapdragon 855

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...