Δυσχαιρένουν οι σχέσεις Huawei - ΗΠΑ

Google, Microsoft, Intel και Qualcomm είναι μερικές από τις Αμερικανικές εταιρίες που θα πρέπει να συμβαδίσουν με την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Οι σχέσεις των δύο πλευρών δυσχεραίνουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης D. Trump να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις αμερικανικών εταιριών με τη Huawei μετά από υποψίες για κατασκοπεία της τελευταίας. Η λίστα των εταιριών που βάζουν εμπάργκο στη Huawei μεγαλώνει με την ώρα ενώ υπάρχουν αρκετές με αμερικανικά συμφέροντα που ακολουθούν κάτι που ίσως δημιουργήσει προβλήματα στη βιομηχανία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Huawei έχει προετοιμαστεί αγοράζοντας μεγάλους αριθμούς από διάφορα components γνωρίζοντας πως θα έρθει αυτή η στιγμή. Η Huawei έχει αυτονομηθεί σε αρκετά σημεία όμως εξακολουθεί και επαφίεται σε εξοπλισμό άλλων εταιριών όπως της Γερμανικής Infineon Technologies που με τη σειρά της προχωρά σε αντίστοιχο εμπάργκο προϊόντων της προς τον κινέζικο κολοσσό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει με τη Google, η οποία αναπτύσσει το δημοφιλές mobile OS Android το οποίο και βρίσκεται σε όλα τα smartphones της Huawei. Σύμφωνα με πληροφορίες η Google ακύρωσε την άδεια που έχει για την αναβάθμιση του λειτουργικού αλλά και τη χρήση των υπηρεσιών Google Play και του Play Store. Αρκετές από τις εταιρίες κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν να προμηθεύουν την Huawei με υλικολογισμικό, την ίδια στιγμή που η Microsoft σκέφτεται να σταματήσει τη διάθεση αδειών Windows για τα φορητά συστήματά της. Το Ιαπωνικό Nikkei αναφέρει και μερικές ακόμη εταιρίες που θα πάψουν να στέλνουν προϊόντα στη Huawei, όπως η Micron Technology, η Western Digital ενώ το φαινόμενο θα αγγίξει και την Ευρώπη με παράδειγμα την ST Microelectronics που ειδικεύεται σε εξοπλισμό για το IoT.

Πέρα από αυτά, η Huawei έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως σχεδιάζει το δικό της hardware και software με στόχο να αντικαταστήσει αυτά που προμηθεύεται από άλλες εταιρίες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι επεξεργαστές των smartphones Kirin αλλά και ένα λειτουργικό σύστημα που θα λειτουργήσει σαν δικλείδα ασφαλείας στη περίπτωση που το εμπάργκο γίνει ασφυκτικό. 

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social: fb.jpgtwitter.jpginsta.jpgyt.png

android, intel, software, smartphones, qualcomm, huawei, usa, play store, 2019, ban, trump, embargo, kirin, processor

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...