Τα 43MH/s της RX Vega προβληματίζουν τους Gamers

Οι υψηλές επιδόσεις στο Mining που έχει κάθε RX Vega μετά το απαραίτητο "tuning" φαίνεται πως θα αποτελέσουν πρόβλημα για όσους gamers σκοπεύουν να αναβαθμίσουν.

Οι πρώτες αναφορές έφτασαν στη κοινότητα του Reddit και μιλούν για επιδόσεις 43 MH/s με 130 περίπου Watt κατανάλωσης ανά κάρτα έχοντας τη συχνότητα των HBM2 στα 1100MHz, του πυρήνα στο 1GHz και το power target στο 24% κάτι που την κάνει μια καλή επιλογή ενάντια σε μια RX 580 όσον αφορά τον εσωτερικό ανταγωνισμό αλλά ελαφρώς χειρότερη από μια για παράδειγμα GTX 1070 της NVIDIA λαμβάνοντας υπόψιν το tweaking που μπορούν να υποστούν μετά την εγκατάστασή τους στο σύστημα.

Ο χρήστης S1L3N7_D3A7H ανέφερε πως παρόμοιο efficiency μπορεί να σχηματιστεί και με την RX Vega 56 χάρη στο υψηλό memory throughput των HBM2 που 'βολεύουν' mining σε δημοφιλή cryptocurrencies όπως το Ethereum, μεταξύ άλλων. Σημειώνεται πως τα παρακάτω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν χωρίς καν τη χρήση του "ειδικού mining driver" της AMD όπου λέγεται πως εισάγει προβλήματα σε πολλούς χρήστες, για την ώρα. Σε κάθε περίπτωση, με την αγορά να περιμένει νέο stock όπως έχει δηλώσει και η ίδια η AMD τις επόμενες εβδομάδες, αυτό ίσως αυξήσει το ενδιαφέρον των miners που ψάχνουν για μια ισχυρή εναλλακτική επηρεάζοντας όμως όλους τους gamers.

Πηγή.

Βρείτε μας στα Social:  twitter.jpggplus.jpgfb.jpginsta.jpgyt.png

bios, rx vega, driver, mining, Ethereum , hashrate

FeelsBadMan

Members
2017-09-04T10:51:44Z

Αφού είναι σε θέση να τις κάνουν undervolt και ουσιαστικά να έχουν πολύ καλύτερα hashrates με πολύ μικρή κατανάλωση.Είναι κάτι που όλοι περιμέναμε πιστεύω!

billpeppas

Members
2017-09-04T13:00:08Z

Με την διαφορά ότι έκαναν μετρήσεις ρεύματος και στην πραγματικότητα δεν έκαιγε τα 130W που έλεγε ο reddit user αλλά 219 ( ή 249, δεν θυμάμαι ποιό από τα 2 )

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...