Cooler Master MasterCase Maker 5t Review: "t" stands for Turbo

Cooler Master MasterCase Maker 5t Review: "t" stands for Turbo

Σελίδα 1 από 4

Αυτή την φορά η Cooler Master θέλησε να μας εκπλήξει ακόμα περισσότερο, διαθέτοντας μια... σπέσιαλ εκδοχή του MasterCase Maker 5, που περισσότερο το εντάσσει στην premium κατηγορία παρά ως ένα απλό συμβατικό κουτί.

intro

intro

Δεν αμφιβάλλει κανείς πως η Cooler Master έχει επενδύσει αρκετά στην επιτυχία της σειράς MasterCase. Η μεγάλη έκδοση της σειράς, το μοντέλο 5, έχει στην διάθεση του μερικές παραλλαγές: την απλή έκδοση, την έκδοση Pro, ενώ πιο πρόσφατα προστέθηκε στην σειρά ένα "Maker" μοντέλο με ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά.

Αυτή την φορά η Cooler Master θέλησε να μας εκπλήξει ακόμα περισσότερο, διαθέτοντας μια... σπέσιαλ εκδοχή του MasterCase Maker 5, που περισσότερο το εντάσσει στην premium κατηγορία παρά ως ένα απλό συμβατικό κουτί. Το MasterCase Maker 5t  αποτελεί από μόνο του ένα ξεχωριστό προϊόν, που μπορεί να μην ξεφεύγει από τα συνηθισμένα όσον αφορά την λειτουργικότητα του, αλλά έχει επενδύσει σημαντικά στην εμφάνιση του. 

Η συσκευασία του MasterCase Maker 5t ακολουθεί την ίδια, μεγάλων διαστάσεων λογική, όπως όλα τα MasterCase μοντέλα. Και σε αυτήν την περίπτωση η Cooler Master μας υπενθυμίζει το σύστημα FreeForm που διαθέτουν όλα τα MasterCases, την ίδια στιγμή που μας κάνει μια μικρή νύξη σχετικά με τις διαφορές που έχει στην εμφάνιση του.

CM MasterCase Maker 5t 1



Υπενθυμίζουμε πως μέσω του συστήματος FreeForm, μπορείτε να αποκτήσετε διάφορα κομμάτια που θα σας χρησιμεύσουν στο build σας, όπως μια παράδειγμα ένα 3 HDD drive bay, ένα κάλυμμα οροφής με την βάση στήριξης για ψυγείο, side panel με πλευρικό παράθυρο καθώς και SSD mounting brackets. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτήν την σελίδα. Επιπλέον, το FreeFrom Modular System σας επιτρέπει να αλλάξετε την εσωτερική διαρρύθμιση του MasterCase και να το φέρετε στα δικά σας μέτρα.

Συνεχίζοντας με τα παρελκόμενα της συσκευασίας, πέρα από το manual με τις οδηγίες χρήσης του MasterCase Maker 5t, συναντάμε ένα κουτάκι το οποίο έχει στην διάθεση του όλες τις απαραίτητες βίδες συγκράτησης, τακτοποιημένες σε μια λωρίδα η οποία αναγράφει ξεκάθαρα τον σκοπό χρήσης της κάθε βίδας, ενώ συνοδεύεται με αρκετά δεματικά καλωδίων, τα κλειδιά ασφάλισης των side panels καθώς και ένα αντιστατικό πανάκι για το καθάρισμα των γυάλινων επιφανειών. Είπαμε "γυάλινων"...;

 

CM MasterCase Maker 5t 2

Μια όμορφη λεπτομέρεια του μεταλλικού κουτιού με τα συνοδευτικά είναι πως είναι μαγνητικό και μπορεί να προσκολλήσει σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια. Αν και πρόκειται για ένα σχεδόν αδιάφορο χαρακτηριστικό όταν αναφερόμαστε στο MasterCase Maker 5t, το οποίο έχει ελάχιστες μεταλλικές επιφάνειες στην εξωτερική του πλευρά. 

CM MasterCase Maker 5t 3


Αφήνουμε τα συνοδευτικά στην άκρη, για να προχωρήσουμε με την αξιολόγηση του νέου κουτιού της Cooler Master...

CM MasterCase Maker 5t 4



...και ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας με τα specs του MasterCase Maker 5t!

Cooler Master MasterCase Maker 5t
Form Factor Midi Tower
Motherboard type ATX, microATX, mini-ITX
Drive bays

2.5": 3

3.5": 2

Front I/O 4 x USB3.0, Audio In/Out 
Expansion Slots 7
Cooling Support

3 x 120/140 mm fans (2 x 140 pre-installed)

1 x 140 mm fan (1 x 140mm pre-installed)

Top: 2 x120 / 140mm

Radiator Support

Front: 120/140/240/280 mm

Rear: 120 / 140mm

Top: 120/140/240/280 mm

Compatibility

GPU max length: 296/412 mm

CPU cooler height: 190 mm

Dimensions (L x W X H) 544 x 242 x 574 mm
Weight 13.5 Kg



Exterior look
Σελίδα

GregEl

Members
2016-12-10T06:24:56Z

Πολύ ωραίο το κουτί, αλλά εγώ έχω κατεβάσει τα 3D αρχεία για το maker 5 για το επόμενο build. Το χερούλι δεν μου προσφέρει κάτι, τα χρώματα θα είναι διαφορετικά και το γυαλί στα πλαινά θα πήγαινε χαμένο λόγω modding. Για το 5t πάντως το ότι έχει το γυαλί στα πλαϊνά κάνει την τιμή του πολύ πιο εκλυστική και λογική.

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...