MSI Core Frozr L CPU Cooler Review

MSI Core Frozr L CPU Cooler Review

Σελίδα 1 από 3

Η MSI φέρνει τον περίφημο δράκο της - και παράλληλα σήμα κατατεθέν της - στην αγορά των coolers με την Core Frozr L!

intro

 

Αν και δε περιμέναμε αντίστοιχη κίνηση από την εταιρία, βλέποντας πως και άλλες προσεγγίζουν διαφορετικές αγορές με τον ίδιο τρόπο, δε μας εκπλήσσει και πολύ. Η Core Frozr L αποκαλύφθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την MSI, όμως δε κυκλοφόρησε παρά μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, και αποτελούσε αρχικά proof of concept παρά ένα προϊόν που θα έφτανε στην αγορά.

 

Από την Computex 2016 η εταιρία μας εκμυστηρεύτηκε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη να κυκλοφορήσει και επίσημα στην αγορά και πραγματικά εν μια νυκτί είπε "YOLO" και η Core Frozr L εμφανίστηκε στην αγορά! Η MSI μας έστειλε μια Core Frozr L και χωρίς να χάσουμε χρόνο την υποβάλλαμε σε μερικές δοκιμές για να δούμε κατά πόσο η απόφασή της... άξιζε τον κόπο!

MSI Core Frozr L 1

Αν και δε γνωρίζουμε ποιος κατασκευαστής βρίσκεται πίσω από τη ψύκτρα, ανοίγοντας τη συσκευασία συναντάμε ένα bundle που θυμίζει έντονα ψύκτρες της Thermalright, όμως επειδή δεν αναγράφεται πουθενά, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Το στήριγμα του ανεμιστήρα αλλά και μερικά από τα παρεχόμενα καλούδια της συσκευασίας, μαρτυρούν πως πρόκειται για μοντέλο της Thermalright. Στη συσκευασία παρέχεται και ένα μαύρο cover. Στο κάλυμμα ζει και το λευκό ενσωματωμένο LED που προσθέτει έναν “Gaming” αέρα στη ψύκτρα.

 

MSI Core Frozr L 1

Τα στηρίγματα είναι συνολικά τέσσερα και έτσι υποστηρίζεται η εγκατάσταση μέχρι δύο ανεμιστήρων σε διάταξη push pull, όμως στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται μόνο ένας. Μιας και μεμονωμένα δε μπορούμε να αγοράσουμε τους εν λόγω TORX ανεμιστήρες, εάν σκοπεύετε να τοποθετήσετε και δεύτερο, θα πρέπει είτε να αγοράσετε ένα ζευγάρι 3rd party είτε να συμβιβαστείτε με την εμφάνιση ως έχει, με δυο διαφορετικής σχεδίασης fans.

MSI Core Frozr L 1

Ο ανεμιστήρας TORX που παρέχεται είναι διαμέτρου 120mm τεχνολογίας Hydro-Dynamic Bearing και λειτουργεί από τις 500 έως τις 1800 στροφές ενώ το airflow του σε πλήρη περιστροφή μπορεί να φτάσει και τα 71.27 CFM. Παράλληλα διαθέτει 4-Pin PWM σύνδεση για τον απόλυτο έλεγχο μέσα από software. Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως το προσδόκιμο ζωής του φτάνει τις 150,000 ώρες.

 

MSI Core Frozr L 1

Το color scheme όπως φυσικά και οι σχετικές λεπτομέρειες που «φωνάζουν» MSI θα ταιριάξουν όπως είναι φυσικό περισσότερο με MSI hardware, όμως αυτό είναι κάτι που το αφήνουμε σε εσάς για να το αποφασίσετε!

MSI Core Frozr L 1

Περνώντας στη σχεδίαση, η ψύκτρα έρχεται με λεπτό προφίλ και ένα καλαίσθητο ασημί επάνω κάλυμμα. Η εικόνα που αφήνει το μάτι είναι μιας τυπικής mainstream αερόψυκτρας, που όμως προορίζεται για όσους επιθυμούν ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις και μερικά περιθώρια στο overclocking του κεντρικού επεξεργαστή τους.

 

 

MSI Core Frozr L 1

Η βάση της κατασκευάζεται από επινικελωμένο χαλκό και διαπερνάται από τα τέσσερα heatpipes των 8mm.

MSI Core Frozr L 1

Στα συνοδευτικά βρίσκουμε ένα universal backplate με υποστήριξη και AMD και Intel μητρικών, ενώ η ψύκτρα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο με τον ανεμιστήρα να σπρώχνει τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού, όσο και προς τα πάνω για σχετικά κουτιά.

Η βάση της είναι χάλκινη και επινικελωμένη ενώ διαπερνάται από τέσσερα SuperPipes (heatpipes) των 8mm που φροντίζουν για τη σωστή ψύξη.

MSI Core Frozr L 1

 

MSI Core Frozr L 1

 

 

MSI Core Frozr L 1Η Core Frozr L διαθέτει επίσης και εναλλάξιμα καλύμματα για να αλλάξετε την εμφάνιση από ασημί σε μαύρη. Η τοποθέτηση υψηλών RAM στο σύστημα όπως σε μια μητρική όπως την ASUS Maximus VIII Ranger είναι απαγορευτική, αφού εάν θέλουμε να καταλάβουμε και τα τέσσερα slots θα πρέπει να αρκεστούμε στην αγορά χαμηλού προφίλ μνημών.

MSI Core Frozr L 1

MSI Core Frozr L 1

 

 

MSI Core Frozr l cpu cooler

CPU Socket Support

Intel LGA 2011-v3 / 2011 / 1151 / 1150 / 1155 / 1156 / 1366 / 775

AMD AM4 / AM3+ / AM3 / AM2+ / AM2 / FM2+ / FM2 / FM1 socket

Διαστάσεις 140mm x 155mm x 84mm (w/ single TORX Fan)
Υλικά Κατασκευής 4 Heat Pipes πάχους 8mm / Αλουμινένια Fins / Επινικελωμένη χάλκινη βάση
Διαστάσεις Ψύκτρας (LxWxH) 140mm x 155mm x 55mm (w/o Fan)
Βάρος 960 g (w/ single TORX Fan)
Ανεμιστήρες

1x MSI TORX Fan 120mm

500 - 1800 ±15% RPM

19.79 - 71.27 CFM

17.2 ~ 33.6 dBA

4-Pin PWM/DC

MTTF 150,000 Hours (25℃)

Εγγύηση

3 Χρόνια

TDP

200 Watt

 

 

 

Testing Methodology
Σελίδα

msi, review, 2017, cpu cooler, Core Frozr L , air cooler

razor_blade27

Members
2017-02-05T00:24:17Z

Αν και η ψύκτρα είναι κάπως μεγάλη για τα γούστα μου, φαίνεται ποιοτική και αποδοτική. Συγχαρητήρια για το review - το βίντεο πολύ καλοφτιαγμένο!!! :applause:

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...