Turbo-X Oculus Ready 360 Desktop Review

Turbo-X Oculus Ready 360 Desktop Review

Σελίδα 1 από 9

Είστε έτοιμοι την μετάβαση στην Virtual Reality εποχή; Το Turbo-X Oculus Ready 360 από το Πλαίσιο μας δίνει το εισιτήριο για την νέα γενιά της Εικονικής Πραγματικότητας!                                                                                                                       

intro 

intro

Πέρασαν μερικές εβδομάδες από το τελευταίο Turbo-X review, όμως στο εργαστήριο έφτασε ακόμη ένα σύστημα που φέρει το branding του Πλαισίου. Ο λόγος για το Turbo-X Oculus Ready 360 Desktop, το οποίο αποτελεί μια από τις φθηνότερες έτοιμες VR λύσεις της αγοράς και παράλληλα το «εισιτήριο» για την VR εποχή! 

 

Με τα specs του Oculus Rift να έχουν πέσει δραματικά λόγω της βελτιστοποίησης σε software επίπεδο, οι vendors αρχής γενομένης από το εξωτερικό δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην αγορά πιο προσιτές προτάσεις με VR Ready χαρακτήρα, οι οποίες συμπεριλάμβαναν μάλιστα και το πλήρες πακέτο του Oculus Rift. Οι χαμηλότερες απαιτήσεις της τεχνολογίας πλέον προϋποθέτουν την ύπαρξη ενός διπύρηνου επεξεργαστή καθώς και μιας GTX 960. Σε αυτές τις πιο χαμηλές απαιτήσεις βασίζεται και το Oculus Ready 360 Desktop της Turbo-X που έφτασε μόλις στα χέρια μας και θα το δούμε σε δράση στη σημερινή παρουσίαση! 

Turbo X Oculus Ready 360 1

 

Εκ πρώτης όψεως η μονάδα που έρχεται στο πακέτο δεν αποτελεί κάτι το διαφορετικό και βασίζεται σε ένα τυπικό midi tower κουτί, με τη στάμπα του brand Turbo-X και σήμα κατατεθέν του Πλαίσιο να κυριαρχεί προς το κέντρο του κουτιού. Η γρίλια τοποθετημένη στο χαμηλότερο σημείο της πρόσοψης, κρύβει τον μπλε LED ανεμιστήρα που φροντίζει για την ψύξη του hardware στο εσωτερικό ενώ το πλαϊνό δεν περιλαμβάνει παράθυρο και αντ' αυτού υπάρχει μια θέση για τοποθέτηση ανεμιστήρων διαμέτρου 120 και 140mm.

 

Turbo X Oculus Ready 360 1

 



Με αυτά, ήρθε η ώρα να περάσουμε στην αναλυτική περιήγησή μας στο Turbo-X Oculus Ready 360 Desktop...

 

.. Για αρχή, ακολουθεί ο συγκεντρωτικός πίνακας με το configuration της μονάδας που λάβαμε:

Turbo-X Oculus Ready 360 Desktop
CPU Intel Core i3 6098P
Motherboard GIGABYTE GA-H170-HD3
GPU MSI GTX 1060 Armor 3GΒ
RAM TeamGroup 8GB (1x8) DDR4 2400MHz C16
Storage

SanDisk SSD Plus 256GB

OS Windows 10 x64 Home
Closer look (1/2)
Σελίδα

Whitetaker

Members
2017-01-12T08:12:19Z

Ενδιαφέρον review αν και άποψη μου είναι ότι με τέτοιο entry level hardware χάνεται αρκετή από την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η αλληλοεπίδραση με VR συστήματα.

Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω,στο γραφείο , ένα αρκετά δυνατό σύστημα με το rift,το οποίο προοριζόταν για αρχιτεκτονικό γραφείο.

-Σε σύστημα με 6900Κ , 128GB Ram & 1080 είναι στιγμές που νιώθεις ότι χρειάζεται και άλλη επεξεργαστική ισχύς.

-Μετά το 20 λεπτο αρχίζει και ζορίζεται  η κατάσταση με τα μάτια.

- Πιξελιασμα όταν βρίσκεσαι πολύ κοντά σε κάποιο αντικείμενο

-Στο εξωτερικό το έχουν πάρει σχετικά ζεστά  (πχ  http://www.nba.com/vr , http://truvisionvr.com/ κτλ),εδώ σε καμιά 10αρια χρόνια 

-Κάποια στιγμή ευελπιστώ τo oculus helmet να γίνει wireless ,μπας και  εξαφανιστούν  τα αναθεματισμένα καλώδια!

 

GoriLLakoS

Founder
2017-01-12T12:01:35Z

Δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να δείς διαφορές με δυνατότερο σύστημα.
Έχω δοκιμάσει με αυτό και έχω δοκιμάσει και με 6600Κ+1070+16GB Ram και μου φάνηκε το ίδιο σε οπτική εμπειρία, αλλά επίσης είδα πως όλες οι εφαρμογές είναι γραμμένες σαν να είμαστε μια 10ετία πίσω σε γραφικά εκτός από τα video που δεν κάνεις τίποτα και απλά κοιτάς.

- Μετά το 15λεπτο εγώ κουράστηκα γιατί συνέχεια κουνιόμουν. Με τα μάτια δεν αντιμετώπισα πρόβλημα προσωπικά αλλά άλλοι που το δοκίμασαν μαζί μου είχαν πρόβλημα ακόμα και στο 5λεπτο.
- Πιξέλιασμα εντόπισα και εγώ μετά από ώρα αλλά επειδή η μάσκα έπεφτε από εκεί που την έιχα στερεωμένη με τις κινήσεις που έκανα.
- Ασύρματο μακάρι να βγεί γιατί και εγώ είχα μπλεχτεί σε κάποια φάση με τα καλώδια.
- Πρέπει να βάλουν και κανέναν ανεμιστήρα στο κεφάλι να μην ιδρώνεις.

venisk

Members
2017-01-16T15:39:52Z

Μπράβο για το review ομάδα :)

Αυτή η καταραμένη λογική σου ρε Πλαίσιο...δώσε μου μια φορα στα χρονικά λόγο να μην σε κράξω!! Δεν χωρούσε στα 1600 ευρώ ενας i5 και 16gb DUAL channel μνήμες? Δεν χωρούσε ένας 1tb blue δίσκος των 45 ευρώ?

Αν δεν έχει τέτοια βασικά πράγματα ένα pc δεν ξέρω για τι προορίζεται, καλά ξέρω, στον μέσο χρήστη που δεν ξέρει την τύφλα του, δεν πειράζει εγώ εδώ σθεναρά θα υπερασπίζομαι το δίκιο του και ας μην το ξέρει..

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...