ASRock X299 Taichi Review

ASRock X299 Taichi Review

Σελίδα 1 από 2

 Η ASRock διαθέτει μια πλούσια γκάμα μητρικών για το X299 και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Taichi που θα δούμε σήμερα.

 

asrock intro copy

 

 

intro

 

 

 

 

 

 

Η Intel με την X299 πλατφόρμα της που ήρθε τον Ιούνιο έβαλε ξανά τους κατασκευαστές στο σχεδιαστήριο για τη δημιουργία νέων μητρικών. Η HEDT πλατφόρμα της Intel είχε καιρό να ανανεωθεί με κάτι καινούριο, από πέρυσι για την ακρίβεια όταν έγινε το refresh με τους Broadwell-E. Η νέα πλατφόρμα έρχεται με νέο chipset και νέο socket, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η αγορά έχει ήδη κατακλυστεί από τις προτάσεις των κατασκευαστών και μια από αυτές είναι και η ASRock που μας έρχεται σήμερα με την X299 Taichi.

 

 DSC 0027 copy

 

Η μητρική, λόγω και της συγκεκριμένης αγοράς, αποτελεί high end μοντέλο υποστηρίζοντας έτσι όλους τους επεξεργαστές της σειράς από τους Kaby Lake X μέχρι και τους μεγάλους Skylake X της Intel αλλά η τιμή της βρίσκεται σε πιο λογικά επίπεδα λαμβάνοντας υπόψιν τις τιμές των επεξεργαστών. Μάλιστα μερικά από τα features που φέρει στοχεύουν και στη πρώτη οικογένεια επεξεργαστών (Kaby Lake X) και αυτό θα το δούμε στη συνέχεια.

 

 

 

DSC 0027 copy

 

Το ATX form factor δίνει τον χώρο στην ASRock να ενσωματώσει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλει εύκολα. Πέρα από την εμφάνιση που δεν είναι στα γούστα όλων, η ASRock παίζει ωραία με το γκρι χρώμα και οι ασημί λεπτομέρειες ξεπηδούν όμορφα από το σκουρόχρωμο PCB.

 

 

DSC 0027 copy

 

 

DSC 0027 copy

 

 

Αυτό που μας άφησε καλή εντύπωση είναι και το κύκλωμα τροφοδοσίας. Η ASRock εξοπλίζει τη μητρική με 13 φάσεις τροφοδοσίας με Premium όπως αναφέρει chokes 65 Ampere για απρόσκοπτη λειτουργία ακόμα και του 18πύρηνου επεξεργαστή της σειράς. Φυσικά δεν τον είχαμε στα χέρια μας, όμως ο 7900X δεν είναι και το πιο "light" CPU που μπορεί να περάσει από τη μητρική.

 

 

 

DSC 0027 copy

 

 

Οι μνήμες επιτρέπουν χρονισμούς μέχρι και τα 4400 MHz, που θα τα πιάσουμε μόνο με κάποιον Kaby Lake X επεξεργαστή καθώς τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για κάποιον από τους πολυπύρηνους CPUs της σειράς. Ο memory controller των Kaby Lake X είναι για την ώρα αντικειμενικά κορυφαίος όσον αφορά υποστήριξη μνημών και συχνοτήτων.

 

 

DSC 0027 copy

 

DSC 0027 copy

 Σε άλλους μπορεί να αρέσει, αλλά σε άλλους ίσως αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Μιλάμε προφανώς για την ψύκτρα του chipset!

 

DSC 0027 copy

 

 

Τέσσερις PCIe x16 βρίσκονται onboard από τις οποίες οι τρεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάρτες γραφικών της NVIDIA και της AMD για SLI και Crossfire αντίστοιχα. Η τρίτη κατά σειρά είναι αρκετά κοντά με τη δεύτερη οπότε μια dual slot κάρτα θα την επικαλύψει. Οι PCIe έχουν μεταλλική ενίσχυση για αποτροπή ζημιάς με μια βαριά κάρτα, αλλά φυσικά μη περιμένετε θαύματα σε ένα βίαιο κούνημα. 

 

DSC 0027 copy

 

 

DSC 0027 copy

 

DSC 0027 copy

 

 

 DSC 0027 copy

 

 

DSC 0027 copy

 

Όπως μας έχει συνηθίσει η ASRock προσφέρει τον μεγαλύτερο αριθμό SATA θυρών φτάνοντας τις 10, ενώ παράλληλα συναντάμε και τρεις Ultra M.2 για σύνδεση ταχύτατων μέσων αποθήκευσης.

 

 

DSC 0027 copy

 

 

DSC 0027 copy

 

 

DSC 0027 copy

 

 

Στο I/O βρίσκουμε:

- 2 x Antenna Ports

- 1 x PS/2 Mouse/Keyboard Port

- 1 x BIOS Flashback Switch

- 2 x USB 2.0 Ports (Supports ESD Protection)

- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-A Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM3142) (Supports ESD Protection)

- 1 x USB 3.1 Gen2 Type-C Port (10 Gb/s) (ASMedia ASM3142) (Supports ESD Protection)*

- 4 x USB 3.1 Gen1 Ports (Supports ESD Protection)

- 2 x RJ-45 LAN Ports with LED (ACT/LINK LED and SPEED LED)

- 1 x Optical SPDIF Out Port

- 1 x Clear CMOS Switch

- HD Audio Jacks: Rear Speaker / Central / Bass / Line in / Front Speaker / Microphone (Gold Audio Jacks)

X299 TaichiL5

 

 

 

 

 

 

BIOS - Software - Παρατηρήσεις
Σελίδα

intel, rgb, asrock, review, X299 , παρουσίαση, motherboard, μητρική , Core i9, taichi

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...