NOD 4 Ποντίκια για Gaming Review

3+1 Gaming Ποντίκια από τη NOD - Review

Σελίδα 1 από 2

 Καλοκαιρινή παρουσίαση τριών gaming mice από την NOD μαζί με ένα πλήρως αλουμινένιο και χαμηλού προφίλ για εργασία και χαρά!

 intro

 

 

intro

 

 

 

 

Πόσο δύσκολο είναι να βρεις ένα mainstream ή/και φθηνό ποντίκι για το PC χωρίς να πέσεις σε κάτι πολύ κακό; Μονολεκτικά θα απαντούσαμε «αρκετά» μιας και η επιλογή ενός mouse, άσχετα από την τιμή του γίνεται συνήθως μετά από πολύ διάβασμα ή βλέποντάς το από κοντά στο πιο κοντινό hardware-οκατάστημα.


 

DSC 0486

 

Στόχος της NOD είναι να προσφέρει με προσιτές τιμές μια πλήρη γκάμα περιφερειακών ενώ αξίζει να θυμηθούμε το combo των περιφερειακών που είδαμε πολύ πρόσφατα, το οποίο ήταν από τα πιο τίμια για τα χρήματά του. Η εταιρία έκτοτε μας έστειλε ακόμη τέσσερα από τα προϊόντα της, για μια πιο αναλυτική ματιά και φυσικά μπορείτε να τα βρείτε στο Sun.gr.

 

Στο γραφείο έφτασαν τέσσερα ποντίκια που καλύπτουν από βασικές ανάγκες μέχρι και ορισμένες gaming ανησυχίες. Και έτσι ξεκινάμε το review με τα GW-MSE-4G, GW-MSE-3R, GW-MSE-5B και Aluminum W-MSI-101. Ξέρουμε τα ονόματα δεν βοηθούν οπότε μπορούμε να τα φωνάζουμε με τα χρώματά τους, αφού το G, R και B αναφέρεται ακριβώς σε αυτό.

 

DSC 0486


Αφού ξεκαθαρίσαμε τα της ονομασίας περνάμε στο πρώτο μοντέλο, το GW-MSE-4G.

 

DSC 0486

Το GW-MSE-4G αποτελεί ένα υβρίδιο μιας και εφοδιάζεται τόσο με καλώδιο, όσο και με ασύρματη Bluetooth σύνδεση κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για όσους μετακινούνται συχνά ή χρειάζονται ένα ποντίκι για το δρόμο το οποίο μπορούν εύκολα να χρησιμοποιήσουν και στο σπίτι.

 

DSC 0486

Από άποψης σχεδίασης το 4G κάθεται όμορφα στο χέρι και δεν κουράζει ενώ βολεύει ακόμα και για πιο ειδικές εργασίες, όπως στο video ή το photo editing.

 

DSC 0486
DSC 0486

Στη συσκευασία περιλαμβάνεται εκτός του καλωδίου (που είναι και micro USB οπότε μπορείς εάν θες να φορτίσεις και το smartphone σου - μια διαδικασία που βόλεψε κατά τη διάρκεια των δοκιμών) και ένα Bluetooth dongle για τη σύνδεσή του με το PC. Η μπαταρία του είναι επαναφορτιζόμενη σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα ποντίκια που θα δούμε σήμερα.

 

DSC 0486
DSC 0486

Συνολικά επάνω του βρίσκουμε 7 πλήκτρα ενώ τα δύο πλαϊνά δρουν ως διπλό κλικ και mute του ήχου, κάτι που σίγουρα δε βλέπεις συχνά και μας πήρε λίγη ώρα μέχρι το συνηθίσουμε. Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος για αλλαγή της λειτουργίας τους.

 

DSC 0486

Στο κάτω μέρος του υπάρχει και ένας τριπλός διακόπτης που ρυθμίζει τα έξτρα LED που ενσωματώνει το ποντίκι στη πάνω πλευρά του. Στο “Eco mode” κλείνουν ενώ στο “gaming mode” λάμπουν σε μπλε χρώμα. Εδώ δε παρατηρήσαμε κάποια αλλαγή κατά τη χρήση και απόκριση παρέμεινε απαράλλακτη χωρίς υποψία lag, ένα «θέμα» που συχνά πυκνά μπορεί να συναντήσουμε σε αντίστοιχα ποντίκια.

                                                                                                                                            

Στη ράχη του υπάρχει και ένας διακόπτης για το DPI 4 επιπέδων, 600, 800, 1200 και 2200.

DSC 0486

Περνάμε στο κόκκινο ποντίκι το οποίο είναι εξίσου μυώδες και προορίζεται για gaming. Βέβαια ως είθιστε, gaming και ασύρματο mouse συνήθως δε πάνε μαζί και το GW-MSE-3R το επιβεβαιώνει.

DSC 0486
DSC 0486

Το μόνο αρνητικό του είναι το υψηλότερο lag που είχε σε σχέση με τα υπόλοιπα των δοκιμών, κάτι που ίσως επηρεάσει το gaming, όμως σε καθημερινή χρήση είναι παραπάνω από ΟΚ, για τα χρήματα που κοστίζει. Για gaming αυτό που προτείνουμε είναι σίγουρα το GW-MSE-4G.

 

DSC 0486

Στο ποντίκι βρίσκουμε ένα thumb rest, πράγμα αρκετά θετικό για όσους εργάζονται πολλή ώρα στο PC τους.

 

DSC 0486

Σημαντικός είναι και ο κόκκινος φωτισμός και η εμβέλεια των 10 μέτρων που προσφέρει χάρη στο nano USB dongle, που άνετα μπορεί να «ξεχάσετε» σε κάποια USB του PC!

 

DSC 0486
Και εδώ το ποντίκι κάθεται όμορφα στο χέρι και ο αντίχειρας του χρήστη έχει πρόσβαση σε τρία πλήκτρα, back, forward και ένα πλήκτρο διπλού κλικ που θα δώσει θεωρητικά αβαντάζ σε online παιχνίδια. Σε εμάς βόλεψε στο Counter Strike αλλά και στη ταχύτερη είσοδο σε... φακέλους των Windows!
DSC 0486
DSC 0486

 

 

 

 

 

G-MSE-5B & W-MSE-101
Σελίδα

gaming, review, peripheral, wireless, παρουσίαση, δοκιμή, bluetooth, nod, mice

Διαβάστε περισσότερα στο Φόρουμ...